joi, 29 octombrie 2009
ÎNCREDE-TE ÎNTOTDEAUNA ÎN DUMNEZEU.
Este una să crezi în Dumnezeu, dar este ceva cu totul diferit să te încrezi în El.
Deci, care este sursa siguranţei noastre? Oare este faptul că eşti cel mai bun atlet, sau că eu am o casă imensă, sau că conduc o maşină superbă? Sau este serviciul tău, sau banii sau părinţii? Toate aceste lucruri sunt bune, dar este o problemă - ele îţi pot fi luate. Ce faci atunci? Pentru a avea o încredere deplină, tu trebuie să-ţi pui încrederea în ceva ce nu-ţi poate fi luat niciodată. Pentru mine, acest ceva este relaţia mea cu Dumnezeu prin Isus Christos.


TIPUL DE LIDER FOLOSIT DE DUMNEZEU:

În zilele noastre, oamenii sunt tot mai conştienţi de dimensiunea spirituală care se regăseşte în fiecare aspect al vieţii, inclusiv în munca pe care o facem. Mulţi lideri din domeniul afacerilor recunosc faptul că sunt interesaţi de spiritualitate, numitorul comun al acestor lideri, indiferent de locul unde trăiesc şi de programele şi metodele pe care le întrebuinţează, îl reprezintă faptul că nu le este teamă să se încreadă în Dumnezeu.

DUMNEZEU FOLOSEŞTE PERSOANA CARE ARE UN VIS

Ø Nu se întâmplă nimic dacă cineva nu începe să viseze. Dacă nu ai un ţel, înseamnă că ţelul tău este să nu faci nimic. Ţinteşte spre nimic şi aceasta este ceea vei obţine - nimic.

Ø O organizaţie niciodată nu îşi depăşeşte viziunea, iar viziunea organizaţiei nu va fi niciodată mai presus de viziunea liderilor care o conduc.

Ø Nu poţi delega sau cere altora să creadă în Dumnezeu pentru tine. Trebuie s-o faci tu însuţi!

Ø Ţelurile sunt afirmaţii ale credinţei. De aceea, visează la lucruri mari pentru Dumnezeu. Să visezi nu te costă nici un ban. ''Dumnezeu poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, infinit mai mult decât cele mai mari rugăciuni, dorinţe, gânduri sau speranţe!'' (Efeseni 3:20, ).

Ø Întreabă-te ''Ce aş putea să fac eu pentru Dumnezeu, dacă aş şti că nu voi falimenta?'' Fă lucruri mari pentru Dumnezeu - şi aşteaptă-te la lucruri mari de la El.

Ø Atunci când ne stabilim scopurile, facem de obicei două greşeli mari: 1) le fixăm prea jos şi 2) încercăm să le atingem prea repede. Avem tendinţa de a supraestima ceea ce putem face într-un an şi de a subestima ceea ce putem face în 10 ani.

Ø Ce iei tu în considerare atunci când îţi stabileşti scopurile: Cât timp intenţionează liderul să rămână în acest rol? Câţi oameni se află în segmentul tău de piaţă? Sau care sunt darurile pe care ţi le-a dat Dumnezeu?

Ø Există trei părţi ale unei viziuni din partea lui Dumnezeu. Prima: Dumnezeu îţi arată ce. Apoi îţi arată cum. Apoi, îţi arată când. Roagă-te ca Dumnezeu să îţi permită să lucrezi acolo unde El lucrează deja. Trenul porneşte - urcă şi tu

DUMNEZEU FOLOSESTE PE CEL CARE VREA SA-SI ASUME RISCUL UNUI ESEC

La fel ca şi broasca ţestoasă, care dă de necaz întotdeauna când scoate capul afara din cararapace, tot aşa trebuie şi tu să îţi asumi riscuri. ''Ei şi-au riscat vieţile de dragul Evangheliei'' (Pavel şi Barnaba în Fapte 15:26). Dumnezeu ne-a chemat în primul rând pentru a-I fi credincioşi, nu pentru a avea succes. Ce înseamnă să fi credincios? În Matei 25, Isus ne spune parabola talanţilor. Doi oameni şi-au asumat riscul şi au investit talanţii şi i-au dublat. Al treilea nu şi-a asumat riscuri şi a îngropat talanţii. Dumnezeu l-a numit: ''rob viclean şi leneş.'' A fi necredincios înseamnă a nu-ţi asuma nici un risc. Asumarea riscurilor înseamnă credincioşie.

Există trei moduri de a-L sluji pe Dumnezeu sau pe altcineva: 1) Poţi fi cel care îşi asumă riscul. Păşeşte înainte şi încrede-te în Domnul. 2) Poţi fi unul care are grijă sau care păzeşte ceva. Păstrează-ţi acest statut. 3) Poţi fi un antreprenor de pompe funebre. Încet şi în linişte, îţi îngropi afacerea sau viziunea.

Una dintre uneltele lui Satan este teama de eşec. Există două modalităţi de a scăpa de teama aceasta. 1) Redefineşte eşecul. Eşec nu înseamnă să nu reuşeşti să atingi un scop; eşec nu înseamnă a-ţi stabili un scop. Eşecul nu înseamnă a cădea la pământ sau a te ridica de jos! 2) Încetează a te compara cu alţii. Întotdeauna vei găsi pe cineva care o duce mai bine şi acest lucru te va descuraja. Sau poţi găsi pe cineva care o duce mai rău, şi acest lucru te poate conduce la mândrie. Oricare dintre aceste două căi este distructivă. Fă tot ceea ce poţi pentru a-I fi plăcut lui Dumnezeu şi numai Lui.

Obiectivele noastre ar trebui să fie bazate pe ceea ce credem că poate face Dumnezeu, nu pe ceea ce credem că putem face noi sau alţii. Lasă ca mărimea Dumnezeului tău să determine mărimea scopului tău. Nu ai crezut cu adevărat în Dumnezeu până când nu te-ai apucat de ceva atât de mare, proiect sau activitate care, dacă nu îl implică pe Dumnezeu, nu are şanse de reuşită.

Whit Chriswell

Anunturi:

Grupul "Genesis4Christ". ne intalnim sambata la orele 16:00 pentru repetitii. Domnul sa va binecuvanteze !

Scopul grupului nostru

Unul dintre cele mai mari scopuri ale grupului nostru, este sa Il laudam pe Dumnezeu cu ceea ce ne-a daruit El. Traind intr-o societate in care muzica actuala ne invadeaza tot mai mult sufletul si gandurile din viata de zi cu zi, dorim ca ceea ce cantam sa fie un alt ecou, un ecou spre Dragostea lui Dumnezeu, iar Vocea Lui sa rasune pana la marginile pamantului pentru mantuirea oamenilor.
Dumnezeu a spus : "Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura" (Marcu 16:15 ). De aceea un alt scop al nostru este Misiunea.
"Ferice de cel ce ingrijeste pe cel sarac " (Psalmii 41:1). Dumnezeu ne-a oferit si oportunitatea de a Ajuta pe cei saraci.
Il rugam pe El sa ne ajute in toate !